top of page
Back Massage

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ενδιαφέρεστε για φυσικοθεραπεία σπονδυλικής στήλης στο Παλαιό Φάληρο; Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ αποτελεί μια ανεκτίμητη μέθοδο παρέμβασης χωρίς φάρμακα και επεμβατικές λύσεις, για τη διαχείριση και τη βελτίωση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, προσφέροντας αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο, λειτουργική βελτίωση και πρόληψη μακροχρόνιας βλάβης.

 

Η εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε στο κέντρο φυσικοθεραπείας στο Παλαιό Φάληρο, περιλαμβάνει τη χρήση μιας πολύπλευρης σειράς τεχνικών για την αντιμετώπιση του πόνου, τη μείωση της φλεγμονής, την αποκατάσταση της κινητικότητας και την ενίσχυση των μυών που περιβάλλουν τις δομές της σπονδυλικής στήλης:

1. Θεραπεία άσκησης 

Μια θεμελιώδης πτυχή της φυσικοθεραπείας της σπονδυλικής στήλης, για ασθενείς που μένουν ή εργάζονται στο Παλαιό Φάληρο ή σε όμορες περιοχές, είναι η θεραπεία άσκησης. Πρόκειται για ασκήσεις, προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη φύση και τη σοβαρότητα της πάθησης, που στοχεύουν στη μείωση του πόνου, την ενίσχυση της ευλυγισίας και την ενίσχυση των σχετικών μυών. Μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων πρωτοκόλλων, καθοδηγούμε τους ασθενείς στην εκτέλεση ποικίλων ασκήσεων που στοχεύουν στις πληγείσες περιοχές, βελτιώνοντας σταδιακά το εύρος κίνησης και τη σταθερότητα. Επιπλέον, αυτές οι ασκήσεις συχνά επικεντρώνονται στη διόρθωση της στάσης και της μηχανικής του σώματος, στον μετριασμό της πίεσης στις δομές της σπονδυλικής στήλης και βοηθούν στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμού ή εξέλιξης της νόσου.

2. Βελονισμός

Ο βελονισμός, θεωρούμενος ως μια ασφαλής και μη επεμβατική επιλογή θεραπείας, υπόσχεται ως συμπληρωματική θεραπεία για άτομα που υποφέρουν από πόνο στη σπονδυλική στήλη, μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ . Η έρευνα για την αποτελεσματικότητα του βελονισμού για τον πόνο στη σπονδυλική στήλη έχει δει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πολυάριθμες κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει την ικανότητά του να μειώνει την ένταση του πόνου, να βελτιώνει τη φυσική λειτουργία και να βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής των ασθενών. Επιπλέον, ο βελονισμός φαίνεται να ασκεί θετικά αποτελέσματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ρυθμίζοντας την αντίληψη του πόνου και απελευθερώνοντας ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Αυτοί οι μηχανισμοί συμβάλλουν σε μια ολιστική προσέγγιση στη μείωση των συμπτωμάτων του πόνου της σπονδυλικής στήλης, στοχεύοντας τόσο στην υποκείμενη αιτία όσο και στην υποκειμενική εμπειρία της δυσφορίας.

 

3. Σύγχρονη Τεχνολογία

Η σύγχρονη τεχνολογία και έρευνα παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη φυσικοθεραπεία της σπονδυλικής στήλης (είτε μένετε στο Παλαιό Φάληρο είτε σε κάποια όμορη περιοχή), δίνοντας τη δυνατότητα αποκατάστασης χρόνιων και μη παθήσεων που παλαιότερα αντιμετωπίζονταν κυρίως με επεμβατικές μεθόδους. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην φυσιοθεραπεία όπως η μαγνητική διέγερση  και η αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης (Lasedia) είναι η απάντηση στις εξελίξεις στην έρευνα και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

  • Μαγνητική Διέγερση

Αποκατάσταση & Φυσικοθεραπεία Σπονδυλικής Στήλης Μέσω Μαγνητικής Διέγερσης - Παλαιό Φάληρο

Μια σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης & φυσικοθεραπείας σπονδυλικής στήλης γίνεται μέσω Μαγνητικής Διέγερσης.

Ο μαγνητικός διεγέρτης,  χάρη στα ισχυρά παλμικά μαγνητικά πεδία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στη ρίζα του.

Παράγει ισχυρούς παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πολύ μικρής διάρκειας, με συχνότητα που επιλέγει ο θεραπευτής. Με την χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 2.5Τesla , επιτυγχάνεται η εξ'επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Ενδείκνυται για παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης, χρόνιο/οξύ Λουμπάγκο
Χρόνια/Οξεία Οσφυαλγία, Σπονδυλίτιδα, Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος, Εκφυλιστική Αρθρίτιδα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Αυχενικό Σύνδρομο, Παγωμένος Ώμος κ.α.

  • Αποσυμπίεση Σπονδυλικής Στήλης (Σύστημα "LASEDIA") 

Αποκατάσταση & Φυσικοθεραπεία Σπονδυλικής Στήλης Με Μη Επεμβατική Προσέγγιση - Παλαιό Φάληρο 

 

Το σύστημα "LASEDIA" αποτελεί ένα εργαλείο μη επεμβατικής αντιμετώπισης παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (αυχενικής και οσφυικής μοίρας). Απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιο ή μη πόνο στην οσφύ ή στον αυχένα, σε περιπτώσεις ισχιαλγίας, κήλης ή εκφύλισης των μεσοσπονδύλιων δίσκων, σπονδυλικής στένωσης, δισκοπαθειών, σύνδρομο οπίσθιας μετατόπισης facets κ.ά. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το σύστημα αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης φαίνεται ότι είναι έως και 80% πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας και της ισχιαλγίας. Είναι μια διαδικασία ασφαλής και απόλυτα ανώδυνη. Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός χρόνος θεραπείας, καθώς και ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών καθορίζεται από την αξιολόγηση του φυσικοθεραπευτή και τη χρονιότητα και τη σοβαρότητα της πάθησης. Με το πέρας των συνεδριών φυσικοθεραπείας της σπονδυλικής στήλης στο φυσικοθεραπευτήριό μας στο Παλαιό Φάληρο, υποδεικνύουμε στον ασθενή το κατάλληλο ασκησιολόγιο για την πάθηση του, καθώς και εργονομικές παρεμβάσεις με σκοπό την αποφυγή επανατραυματισμού.

Eνδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης:

 

fisikotherapeia-spondilikis-stilis.jpg

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Ψάχνετε φυσικοθεραπευτή με πολυετή εμπειρία στη φυσικοθεραπεία για ασθένειες της σπονδυλικής στήλης στο Παλαιό Φάληρο; Στο φυσικοθεραπευτήριό μας παρέχονταιν εξειδικευμένες θεραπείες και εξατομικευμένες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας. 

bottom of page