top of page

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε στο φυσικοθεραπευτήριο, περιλαμβάνει τη χρήση μιας πολύπλευρης σειράς τεχνικών για την αντιμετώπιση του πόνου, τη μείωση των φλεγμονών, την αποκατάσταση της κινητικότητας και την ενίσχυση των μυών.

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία πραγματοποιεί-ται μέσα σε ένα μηχάνημα το οποίο ονομάζεται Κρυοσάουνα και διαρκεί μόλις 3 λεπτά !

Η Κρυοσάουνα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο, την αποκατάσταση από τραυματισμούς, την επιτάχυνση του μεταβολισμού, την καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου, την απελευθέρωση των ενδορφινών από τον εγκέφαλό και τη μείωση των φλεγμονών. 

MAGNETIC STIMULATOR

Ο μαγνητικός διεγέρτης εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 2.5Τesla , επιτυγχάνεται η εξ'επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Ενδείκνυται για παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης, χρόνιο/οξύ Λουμπάγκο, Χρόνια/Οξεία Οσφυαλγία, Σπονδυλίτιδα, Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος, Εκφυλιστική Αρθρίτιδα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Αυχενικό Σύνδρομο, Παγωμένος Ώμος κ.α.

SOCKWAVES (κρουστικά κύματα)

Τα κρουστικά κύματα  διεγείρουν την κυτταρική μεμβράνη με συνέπεια οι αλγουποδοχείς να μην είναι σε θέση να παράγουν δυναμικό γένεσης, συνεπώς επιτυγχάνουμε αναλγησία. Η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων παράγει ισχυρά ερεθίσματα που έχουν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συσχέτισης πόνου και μυικού τόνου, έτσι επιτυγχάνουμε την επανάκτηση της φυσικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ESWT έχουμε επιτύχει την αντιμετώπιση γνωστών παθήσεων τις ορθοπαιδικης (τενοντίτιδες, ασβεστώματα) αποφεύγοντας την χρήση φαρμάκων, συνεπώς και τις παρενέργειες τους.

MANUAL THERAPY (κινησιοθεραπεία)

Το manual therapy είναι μια εξειδίκευση στη φυσικοθεραπεία η οποία αφορά την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων στην οποία ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια του, τόσο στην εξέταση, όσο και στη θεραπεία. Η επιλογή της θεραπείας έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του ασθενή στοχεύοντας στο αίτιο που την προκαλεί, και όχι στην ανακούφιση του συμπτώματος.

COLD TREATMENT (κρυοθεραπεία)

Είναι η θεραπευτική αγωγή ψυχρού αέρα (-30ο c) στο πάσχων μέλος για την αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων. Η ψύξη έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή , αδρανοποιώντας, το μεταβολικό ρυθμό και έχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση φλεγμονών και οιδημάτων, αλλά και στην καταπολέμηση του πόνου. Η συσκευή κρυοθεραπείας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει ψυχρό συμπιεσμένο αέρα παγώνοντας ταχύτατα ακόμα και τους εν τω βάθει ιστούς. 

PELMA ANALYSIS

Το πελματογράφημα είναι μια εξέταση που γίνεται τελευταία όλο και πιο γνωστή εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς της. Πολύ συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει, όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η ισχιαλγία, μπορούν να βρουν τη λύση τους χάρη στο πελματογράφημα. H ανάλυση των μετρήσεων γίνεται από τον υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση από τον ειδικό, ο οποίος, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε ειδικά ορθωτικά πέλματα στα παπούτσια, τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημά σας. 

Η Αποσυμπίεση Σπονδυλικής Στήλης (Lasedia) είναι ένα καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα αποκατάστασης οσφυικής και αυχενικής μοίρας. Ξεκινώντας από καθιστή θέση για την διευκόλυνση των ασθενών, το σύστημα μεταβαίνει σε ύπτια ανατομική θέση για την εφαρμογή της έλξης είτε στην περιοχή του οσφύος είτε στον αυχένα.Ενδείκνυται για παθήσεις όπως οσφυαλγία, αυχελαλγία, κήλη δίσκου, δισκοπάθεια , ισχιαλγία, σπονδυλική στένωση, εκφύλιση δίσκου.

LASER

Με τα  laser υψηλής ισχύος αντιμετωπίζονται οξέα προβλήματα της άρθρωσης του ώμου όπως οιδήματα από πρόσφατες φλεγμονές, ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσφατες τραυματικές κακώσεις. Ακόμη, έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε βλάβες του χόνδρου της άρθρωσης, καθώς επιταγχύνει τη διαδικασία ανάπλασης των χονδροκυττάρων.

CPM

Το CPM είναι μια ηλεκτρονική συσκευή προγραμματισμένη να εκτελεί κινήσεις με ακρίβεια και ασφάλεια. Πρόκειται για μια μέθοδο όπου ο φυσικοθεραπευτής προγραμματίζει το εύρος κίνησης, τον χρόνο και τις επαναλήψεις, ηλεκτρονικά έτσι ώστε να κινηθεί παθητικά το μέλος του ασθενή. Απώτερος στόχος είναι να φτάσει το πάσχων μέλος στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας του.

ACUPUNCTURE (βελονισμός)

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου του Βελονισμού, έγκειται στο γεγονός η είσοδος της βελόνας σε συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή του δέρματος κινητοποιεί διαφορετικούς νευρικούς μηχανισμούς και προκαλεί τρεις διαφορικές αντιδράσεις. Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση του οξέος και του χρόνιου πόνου όπως σε μετεγχειρητικές καταστάσεις.

LOJER (τροχαλίες ενδυνάμωσης)

Πρόκειται για ενεργητική αποκατάσταση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από το οξύ στάδιο ενός τραυματισμού και σε όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης. Η διαφορά των τροχαλιών αποκατάστασης LOJER από τις κλασσικές τροχαλίες ενδυνάμωσης που συναντάμε σε χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, έχει να κάνει με το πόσο ελεγχόμενη είναι η φόρτισης της άρθρωσης που γυμνάζουμε, ώστε να αποκλείουμε τον τραυματισμό της. Σκοπός μας είναι η άμεση έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργητικής κινητοποίηση από τον ασθενή, έως την επανένταξη του σε λειτουργικές και αθλητικές δραστηριότητες.

PELMA (κατασκευή ορθωτικού πέλματος)

Κατασκευή πελμάτων εξατομικευμένα και διαμορφωμένα στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

bottom of page