top of page
Anchor 1
fisikotherapeia-spondilikis-stilis.jpg

LASEDIA 

 spinal decompression

Η εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε στο φυσικοθεραπευτήριο, περιλαμβάνει τη χρήση μιας πολύπλευρης σειράς τεχνικών για την αντιμετώπιση του πόνου, τη μείωση των φλεγμονών, την αποκατάσταση της κινητικότητας και την ενίσχυση των μυών.

H ενσωμάτωση της τεχνολογίας έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη στη φυσιοθεραπεία. Η εστίαση παραμένει στην παροχή φροντίδας με επίκεντρο τον ασθενή, την προώθηση της λειτουργικής ανεξαρτησίας και τη βελτιστοποίηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Η σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα μέσα επιτρέπουν πιο ακριβείς αξιολογήσεις, εξατομικευμένες θεραπείες και βελτιωμένα αποτελέσματα.

 

Η  φυσιοθεραπεία που παρέχουμε συνεχώς εξελίσσεται ως συνάρτηση της προόδου της έρευνας, της τεχνολογίας και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 

Κρυοσάουνα

Η Κρυοσάουνα θεωρείται ένας καλά εδραιωμένος τρόπος θεραπείας για διάφορα ιατρικά θέματα. Έτσι, σήμερα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο, την αποκατάσταση από τραυματισμούς, την επιτάχυνση του μεταβολισμού, την καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου, την απελευθέρωση των ενδορφινών από τον εγκέφαλό και τη μείωση των φλεγμονών. 

Αποσυμπίεση Σπονδυλικής στήλης

Eίναι ένα καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα αποκατάστασης οσφυικής και αυχενικής μοίρας.

Ξεκινώντας από καθιστή θέση για την διευκόλυνση των ασθενών, το σύστημα μεταβαίνει σε ύπτια ανατομική θέση για την εφαρμογή της έλξης είτε στην περιοχή του οσφύος είτε στον αυχένα.

Μαγνητικός διεγέρτης

Ο μαγνητικός διεγέρτης εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 2.5Τesla , επιτυγχάνεται η εξ'επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

LASER υψηλής ισχύος

Με τα  laser υψηλής ισχύος αντιμετωπίζονται οξέα προβλήματα της άρθρωσης του ώμου όπως οιδήματα από πρόσφατες φλεγμονές, ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσφατες τραυματικές κακώσεις και δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες κινητοποίησης της πάσχουσας περιοχής, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση του αισθήματος του πόνου.Ακόμη, η εφαρμογή laser υψηλής ισχύος έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε βλάβες του χόνδρου της άρθρωσης, καθώς επιταγχύνει τη διαδικασία ανάπλασης των χονδροκυττάρων.

Κρουστικά Κύματα /Sockwave

Τα κρουστικά κύματα  διεγείρουν την κυτταρική μεμβράνη με συνέπεια οι αλγουποδοχείς να μην είναι σε θέση να παράγουν δυναμικό γένεσης, συνεπώς επιτυγχάνουμε αναλγησία. Η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων παράγει ισχυρά ερεθίσματα που έχουν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συσχέτισης πόνου και μυικού τόνου, έτσι επιτυγχάνουμε την επανάκτηση της φυσικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ESWT έχουμε επιτύχει την αντιμετώπιση γνωστών παθήσεων τις ορθοπαιδικης (τενοντίτιδες, ασβεστώματα) αποφεύγοντας την χρήση φαρμάκων, συνεπώς και τις παρενέργειες τους.

Σύστημα Παθητικής Κινητοποίησης /CPM

Το CPM είναι μια ηλεκτρονική συσκευή προγραμματισμένη να εκτελεί κινήσεις με ακρίβεια και ασφάλεια. Πρόκειται για μια μέθοδο όπου ο φυσικοθεραπευτής προγραμματίζει το εύρος κίνησης, τον χρόνο και τις επαναλήψεις, ηλεκτρονικά έτσι ώστε να κινηθεί παθητικά το μέλος του ασθενή. Απώτερος στόχος είναι να φτάσει το πάσχων μέλος στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας του.

Κινησιοθεραπεία /Manual therapy

Το manual therapy είναι μια εξειδίκευση στη φυσικοθεραπεία η οποία αφορά την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων στην οποία ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια του, τόσο στην εξέταση, όσο και στη θεραπεία. Η επιλογή της θεραπείας έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του ασθενή στοχεύοντας στο αίτιο που την προκαλεί, και όχι στην ανακούφιση του συμπτώματος.

Βελονισμός

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έγκειται στο γεγονός η είσοδος της βελόνας σε συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή του δέρματος κινητοποιεί διαφορετικούς νευρικούς μηχανισμούς και προκαλεί τρεις διαφορικές αντιδράσεις. Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση του οξέος και του χρόνιου πόνου όπως σε μετεγχειρητικές καταστάσεις.

Κρυοθεραπεία 

Είναι η θεραπευτική αγωγή ψυχρού αέρα (-30ο c) στο πάσχων μέλος για την αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων. Η ψύξη έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή , αδρανοποιώντας, το μεταβολικό ρυθμό και έχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση φλεγμονών και οιδημάτων, αλλά και στην καταπολέμηση του πόνου. Η συσκευή κρυοθεραπείας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει ψυχρό συμπιεσμένο αέρα παγώνοντας ταχύτατα ακόμα και τους εν τω βάθει ιστούς. 

Ιατρικές Τροχαλίες Ενδυνάμωσης

Πρόκειται για ενεργητική αποκατάσταση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από το οξύ στάδιο ενός τραυματισμού και σε όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης. Η διαφορά των τροχαλιών αποκατάστασης LOJER από τις κλασσικές τροχαλίες ενδυνάμωσης που συναντάμε σε χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, έχει να κάνει με το πόσο ελεγχόμενη είναι η φόρτισης της άρθρωσης που γυμνάζουμε, ώστε να αποκλείουμε τον τραυματισμό της. Σκοπός μας είναι η άμεση έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργητικής κινητοποίηση από τον ασθενή, έως την επανένταξη του σε λειτουργικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Πελματογράφημα

Το πελματογράφημα είναι μια εξέταση που γίνεται τελευταία όλο και πιο γνωστή εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς της. Πολύ συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει, όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η ισχιαλγία, μπορούν να βρουν τη λύση τους χάρη στο πελματογράφημα. H ανάλυση των μετρήσεων γίνεται από τον υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση από τον ειδικό, ο οποίος, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε ειδικά ορθωτικά πέλματα στα παπούτσια, τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημά σας. 

Κατασκευή Ορθωτικού πέλματος

Κατασκευή πελμάτων εξατομικευμένα και διαμορφωμένα στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

tecar.jpg
sockwave_edited.jpg
pelmata
pelmaanalysis1
bottom of page